De beste gin soorten

Gin is een hele sterke alcoholische drank. Het drankje wordt gemaakt door midden van het destilleren van een vergist graanbeslag. Als er aan dit mengsel jeneverbessen worden toegevoegd dan wordt de specifieke gin smaak verkregen. Gin is een erg droge dranksoort waardoor deze drank weinig wordt gedronken.

De gin stamt af van jenever, in de 13e eeuw werden jeneverbessen gebruikt om vele kwalen zoals maag en darm klachten te genezen. Tijdens de Nederlands Spaanse oorlog begonnen soldaten veel gin te drinken en de engelse soldaten die door koningin Elizabeth waren gestuurd namen het goedje ook mee naar huis, waardoor het zich steeds sneller verspreidde over de wereld. Er zijn veel gin soorten ontstaan, maar de 4 beste gin soorten die er zijn, zijn toch echt: Bobby’s Dry Gin, Gin Mare, Hendrick’s Gin en Bombay Sapphire.

Bobby’s Dry Gin

Bobby’s Dry Gin is een fijn gekruide Gin die lijkt op en veel eigenschappen heeft van een London Dry Gin. Bij de bereiding van deze Gin worden Traditionele Indonesische kruiden gebruikt om een kruidige peperige smaak te creëren.  Bobby’s Dry Gin kan het beste gedronken worden met een Premium Indian Tonic Water, een sinaasappel schijfje en kruidnagel. De toevoeging van de frisse sinaasappel zorgt voor de opheffing van de enorm sterke kruiden die de drank bevat.

Gin Mare

Gin Mare is een Spaanse Gin soort. Het is een mediteranne gin en deze gin bevat vier botanische ingrediënten: Arbequina olijfolie (Olijfolie gemaakt van spaanse olijven), Rozemarijn, Basilicum en tijm. Deze ginsoort valt in de prijs klasse van tussen de 30 en 50 euro.

Hendrick’s Gin

Hendrick’s Gin is een gin die gemaakt is uit twee distillaten, hieraan worden vervolgens rozenblaadjes en komkommer aan toegevoegd. De gin bevindt zich in een donker bruine fles met stoere uitstraling. De smaakt uit zich vooral in jeneverbes in combinatie met komkommer waarin citrus de boventoon voert. Deze gin valt in de prijsklasse rond de 30 euro. Ben jij benieuwd welke heerlijke combinaties je ermee kunt maken? Raadpleeg dan snel het internet zodat je op de hoogte bent van de mogelijkheden.

Bombay Sapphire

Deze ginsoort is een premium zachte gin, de smaak van de gin is gebaseerd op 10 geselecteerde specerijen namelijk jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel, koriander, kassiebast, staartpeper en malaquenapeper. Van deze gin soort kan ook een cocktail gemaakt worden genaamd Rosé Spritz, hiervoor het je 50ml Bombay Sapphire nodig, 25 milliliter Martini Rosato Vermouth, 100 milliliter Fever-Tree Elderflower Tonis en 2 partjes sinaasappel.

Populaire blogs

Gerelateerde berichten

Het vinden van een goede motorverzekering

Ieder jaar komen er weer nieuwe motorfietsen bij en zijn er steeds meer mensen die de weg opduiken met een motor. Zeker nu de...

De lekkerste lunches voor onderweg

We zijn met z'n allen vaker onderweg dan we denken. Veel mensen spenderen uren per week in de auto, trein of een ander vervoersmiddel....

Op zoek naar een vakantieplek voor een grote groep?

Vakantie vieren is natuurlijk altijd leuk om te doen. Wanneer je ergens vakantie kan vieren is het op deze wijze mogelijk om echt even...

Een bakkerij, openen hoe doe je dit?

Ben jij bakker en is dat al je hele leven je passie? Heb je altijd bij een bakkerij gewerkt en vind je dat het...