De beste gin soorten

Gin is een hele sterke alcoholische drank. Het drankje wordt gemaakt door midden van het destilleren van een vergist graanbeslag. Als er aan dit mengsel jeneverbessen worden toegevoegd dan wordt de specifieke gin smaak verkregen. Gin is een erg droge dranksoort waardoor deze drank weinig wordt gedronken.

De gin stamt af van jenever, in de 13e eeuw werden jeneverbessen gebruikt om vele kwalen zoals maag en darm klachten te genezen. Tijdens de Nederlands Spaanse oorlog begonnen soldaten veel gin te drinken en de engelse soldaten die door koningin Elizabeth waren gestuurd namen het goedje ook mee naar huis, waardoor het zich steeds sneller verspreidde over de wereld. Er zijn veel gin soorten ontstaan, maar de 4 beste gin soorten die er zijn, zijn toch echt: Bobby’s Dry Gin, Gin Mare, Hendrick’s Gin en Bombay Sapphire.

Bobby’s Dry Gin

Bobby’s Dry Gin is een fijn gekruide Gin die lijkt op en veel eigenschappen heeft van een London Dry Gin. Bij de bereiding van deze Gin worden Traditionele Indonesische kruiden gebruikt om een kruidige peperige smaak te creëren.  Bobby’s Dry Gin kan het beste gedronken worden met een Premium Indian Tonic Water, een sinaasappel schijfje en kruidnagel. De toevoeging van de frisse sinaasappel zorgt voor de opheffing van de enorm sterke kruiden die de drank bevat.

Gin Mare

Gin Mare is een Spaanse Gin soort. Het is een mediteranne gin en deze gin bevat vier botanische ingrediënten: Arbequina olijfolie (Olijfolie gemaakt van spaanse olijven), Rozemarijn, Basilicum en tijm. Deze ginsoort valt in de prijs klasse van tussen de 30 en 50 euro.

Hendrick’s Gin

Hendrick’s Gin is een gin die gemaakt is uit twee distillaten, hieraan worden vervolgens rozenblaadjes en komkommer aan toegevoegd. De gin bevindt zich in een donker bruine fles met stoere uitstraling. De smaakt uit zich vooral in jeneverbes in combinatie met komkommer waarin citrus de boventoon voert. Deze gin valt in de prijsklasse rond de 30 euro. Ben jij benieuwd welke heerlijke combinaties je ermee kunt maken? Raadpleeg dan snel het internet zodat je op de hoogte bent van de mogelijkheden.

Bombay Sapphire

Deze ginsoort is een premium zachte gin, de smaak van de gin is gebaseerd op 10 geselecteerde specerijen namelijk jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel, koriander, kassiebast, staartpeper en malaquenapeper. Van deze gin soort kan ook een cocktail gemaakt worden genaamd Rosé Spritz, hiervoor het je 50ml Bombay Sapphire nodig, 25 milliliter Martini Rosato Vermouth, 100 milliliter Fever-Tree Elderflower Tonis en 2 partjes sinaasappel.

Populaire blogs

Gerelateerde berichten

Ontdek Petit Forestier, de leider in koeltransport

Als je op zoek bent naar betrouwbare en efficiënte koeltransportoplossingen, dan is Petit Forestier jouw go-to partner. Met meer dan een eeuw ervaring in...

Je groene oase: waarom een perfect gazon belangrijk is

Heb je ooit in je luie stoel gezeten, uitkijkend over een perfect groen gazon, genietend van een kopje koffie en de rust die zo'n...

Ontdek de voordelen van een flyer elektrische fiets voor toertochten

Een toertocht is een geweldige manier om van de natuur te genieten, nieuwe plaatsen te verkennen en jezelf fysiek uit te dagen. Een van...

Zo knap je je gazon op: stappenplan!

Veel mensen vinden het heerlijk om de komende maanden tijd in hun tuintje door te brengen. De eerste zonnige lentedagen hebben ervoor gezorgd dat...