Op een natuurlijke manier slakken bestrijden

De planten staan weer in bloei, we zijn weer volop in de tuin te vinden en kunt u weer genieten van zomerse dagen met volop zon en zomerse temperaturen. We vinden het zalig om buiten te gaan zitten in de stralende zon, maar weet ongedierte ook hun slag te slaan tijdens de zomerse periode. In deze tijd staan de planten massaal i’m bloei en zult u ook merken dat er vele stekjes en andere jonge plantjes zullen groeien. U kunt hier volop van genieten, maar is het helaas zodat slakken hier hetzelfde over denken. Slakken voeden zich met jong blad en wortels, wat ervoor zorgt dat de plantjes geen kans meer krijgen om te groeien. Uiteindelijk ontstaat er vele kale plekken in uw gazon en groeien de planten niet meer als voorheen, wat u natuurlijk wilt voorkomen. In dit blog geven we u daarom een aantal tips hoe u slakken kunt bestrijden in uw tuin!

Hoe leeft een naaktslak?

In het gazon zien we vaak alleen kale, dorre plekken en ook bij andere planten in de tuin ziet het er aangevreten uit, maar hoe komt het dat we de naaktslakken niet kunnen zien? Dit is erg simpel, want een naaktslak leeft namelijk vooral onder de grond. Onder de grond weet een naaktslak zich schuil te houden voor zijn natuurlijke vijanden en voorkomen de slakken hier dat zij uitdrogen. Wanneer het vochtig is of heeft geregend, zoals in het voorjaar, komen de slakken omhoog en gaan zij op zoek naar voedsel. Hier kiezen zij vooral voor de jonge plantjes en wortels, waardoor het nieuwe gras geen kans krijgt ik te groeien en er dus dorre plekken ontstaan in het gazon!

Slakken bestrijden met aaltjes

Hoe kunt u nu de slakken bestrijden? U kunt er natuurlijk voor kiezen om de slakken te bestrijden met chemicaliën en gif, maar is dit erg schadelijk voor het milieu en lost u hier alleen het zichtbare probleem mee op. De planten zullen er eerder dood aan gaan dan de slakken, omdat de slakken zich gemakkelijk weten he verschuilen in de grond. Daarentegen kunt u er wel voor kiezen om natuurlijke vijand van de naaktslakken in te zetten, aaltjes! De aaltjes tegen slakken zijn onschadelijk voor het milieu en zorgen er op een natuurlijke manier voor dat de slakken geen kans meer krijgen in de tuin. U zult geen overlast meer krijgen van de slakken, blijven de plantjes gezond en zult u ook tijdens het zomerseizoen kunnen genieten van een mooi en groen gazon!

Geef een antwoord